Hoe zorgen we voor een nog succesvollere winterbar?

30 Januari 2020

Hoe zorgen we voor een nog succesvollere winterbar?

Afgelopen kerstvakantie stond er op het plein aan de G. Van der Lindenlaan een winterbar, Rudolph’s bar. Het was een mooi initiatief om Duffelaars in de donkere tijden samen te brengen. Duffel kwam zo gedurende twee weken wat meer tot leven. Alles wat daartoe bijdraagt is goed. 'We juichen dit soort initiatieven dan ook toe,' zegt gemeenteraadslid Benjamin Van Wijnendaele. 'Maar alles kan beter. En dus wordt dit event best breed geëvalueerd.'

Benjamin: 'De voorbije weken werden wij aangesproken door heel wat Duffelaars: verenigingen, de Duffelse horeca, buurtbewoners en andere inwoners. Het lijkt ons dan niet meer dan logisch dat er ook met hen een evaluatie gehouden zal worden, naast de nabespreking met de organisatie die al plaatsvond.'

Benjamin: 'Laten we Duffelse verenigingen en de lokale horeca betrekken bij een volgende winterbar.'

Heel wat Duffelaars hadden vragen, ideeën en verbeterpunten. We geven een greep uit de voorstellen:

  • Laten we volgend jaar ook andere doelgroepen bereiken: een kindermiddag, een seniorenavond …
  • Zorg ervoor dat een winterbar niet voor massa's geld gesponsord wordt door de gemeente. Dat zou oneerlijke concurrentie betekenen voor de horecazaken die een heel jaar geopend zijn. De winterbar mag geen afroomeffect hebben, waarbij de omzet van de lokale horeca verdwijnt naar één gesubsidieerd evenement.
  • Is een bar 14 dagen op het Van der Lindenplein wel een goed idee? Misschien is het mogelijk om een verplaatsbare winterbar te organiseren. Die komt dan op verschillende locaties in Duffel. De gemeente voorziet de logistiek, maar de invulling wordt door verenigingen, lokale horeca en handelaars voorzien. Op die manier kan de winterbar van Mijlstraat over Oost naar West trekken, waar de afsluiter Warm IngeDuffeld met de Fluo Fun Run nog altijd kan plaatsvinden. Op die manier is het overal feest!
  • Hoe betrekken we in de toekomst de lokale horeca? In andere gemeenten wordt de winterbar op sommige avonden uitgebaat door de lokale horeca. Een verplaatsbare winterbar kan ook bijdragen tot de uitstraling en de beleving van de verschillende Duffelse buurten. Op die manier kan ze zorgen voor méér bezoekers.

Toevoeging 5 februari:

Ook jij kan je mening geven over de afgelopen winterbar. Wat was goed? Wat kan beter?
Laat het hier weten.