Ontdek de mooiste plekjes van Duffel

26 December 2021

Ontdek de mooiste plekjes van Duffel

foto © Isabel Alba Gonzalez We nodigen je graag uit om de natuurgebieden Mosterdpot en Goorbosbeekvallei te ontdekken. Een maand lang vind je er langs de paden hartverwarmende teksten en boodschappen. De teksten hangen er van 27 december tot en met 30 januari 2022.

'We wensen je een jaar vol warme vriendschappen en toevallige ontmoetingen. Een jaar vol goesting en ondernemingszin. Laat Duffel bruisen.'

Het dubbelreservaat Mosterdpot-Goorbosbeekvallei wordt beheerd door Natuurpunt Oude Spoorweg. Het ligt aan de twee kanten van de Mechelsebaan en de spoorlijn Antwerpen-Mechelen.

Natuurgebied Mosterdpot ligt tussen Waterlink-bekken 4, de spoorlijn en de Mechelsebaan. Het is een lappendeken van vochtige weilanden, bosjes en watervlaktes. Je vindt het makkelijk via de parking van van PVT Schorshaegen (Mechelsebaan 220, Duffel).

Je kan er een route volgen van 1,5 km door de bordjes met het konijn te volgen.

De Goorbosbeekvallei vind je dan weer makkelijk door de Mechelsebaan én de spoorweg te kruisen. De Goorbosbeekvalei is een kleine, groene oase. In het midden ligt de poel het Wiel.

Meer info over het natuurgebied Mosterdpot-Goorbosbeekvallei vind je op de website van Natuurpunt Oude Spoorweg

Onder de indruk van deze Duffelse natuurpareltjes? Steun ze door lid te worden van Natuurpunt.

Of wil je het werk van Groen Duffel steunen? Doe mee en word lid. Dat kan al vanaf 1 euro.

Wandelingen 2021

Ben je op zoek naar de nieuwjaarswandelingen van vorig jaar?

Wandeling Duffel-Mijlstraat (4,5 km)

Wandeling Duffel-Oost (6,6 km)

Wandeling Duffel-West (6,1 km)