In 20 straten gaat de snelheid omlaag zodat je er voortaan veilig kan fietsen, joggen en wandelen.

17 Maart 2018

In 20 straten gaat de snelheid omlaag zodat je er voortaan veilig kan fietsen, joggen en wandelen.

In 20 straten gaat de maximale snelheid omlaag naar 50 km/u, zodat je er veiliger kan fietsen, wandelen of joggen.

"Geen fietspad, geen 70 km/u. Dit is een belangrijke nieuwe maatregel in ons Duffels verkeersveiligheidsbeleid", zegt schepen van Mobiliteit Staf Aerts. In 20 Duffelse straten is het voortaan veiliger wandelen, fietsen en joggen dankzij deze regel.
In de smalste straten was het plaatsen van verkeersborden voldoende. In de bredere straten voorzien we extra markeringen. Zo worden er in de Binnenweg en de Euster brede fietssuggestiestroken voorzien, zodat de automobilist echt het gevoel krijgt dat hij zijn snelheid moet aanpassen.

"Op Duffelse wegen zonder fiets- of voetpad mag je niet langer 70 km per uur."

Verschillende andere centrumstraten kregen de afgelopen maanden nieuwe voetpaden of een nieuwe toplaag. "Vooral de nieuwe
Nieuwstraat betekent veel extra comfort voor de leerlingen en de buurtbewoners," zegt Staf. "Vroeger werd er zoals in de Kasteelstraat gekozen voor een asfaltbestrijking. Maar het fietscomfort was dan veel minder groot en de losliggende steentjes waren hinderlijk voor de buurtbewoners. Nu kozen we voor een wat duurdere oplossing, maar het resultaat is veel beter."