Vegetarische kooktips tijdens de Week van de Smaak

18 November 2017

Tijdens de Week van de Smaak staat 'De Smaak van Morgen' centraal. Tussen 16 en 26 november heeft de bibliotheek dit jaar drie smakelijke activiteiten in petto. De kok van vzw EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief) geeft op zondag 19 november, van 10 tot 12.30 u. een kookdemonstratie in de keuken van de bibliotheek. EVA Informeert mensen over de voordelen van lekker en gezond vegetarisch eten. "Vegetarisch eten geraakt meer ingeburgerd omdat mensen overtuigd geraken dat het produceren van vlees veel CO2-uitstoot produceert en veel energie vraagt. Er bestaan nog wel vooroordelen over vegetarisch eten: is dat wel gezond? Is vegetarisch eten niet saai? Krijg ik wel voldoende vitaminen?... Daarom organiseren wij een kookdemonstratie met een vegetarische kok, die smaakvol kan vertellen en koken." vertelt Nora. Inschrijven is niet nodig.

Vegetarische kooktips

Proef de soep van morgen
Kom je op dinsdag 21 november naar de bib? Proef dan zeker van onze overheerlijke 'soep van morgen' gemaakt door Greet van de bib. Je bent welkom tijdens de openingsuren van de bib (van 9.30 tot 12.30 u.). Ook de bezoekers van de markt zijn welkom om zich bij ons te komen verwarmen aan een warme kom soep.

Winterfeesten en gebak
André Delcart doet al jarenlang onderzoek naar het culinair erfgoed en de eetcultuur in Vlaanderen. Tijdens een lezing in de bib op donderdag 23 november (20 u.) vertelt hij over allerlei baktradities verbonden aan winterfeesten zoals Allerheiligen, Sinterklaas, Kerstmis en Driekoningen. Leden van de Duffelse Heemkring en Davidsfonds betalen 3 euro. Niet-leden 5 euro.