Twintig straten krijgen nieuwe voetpaden

11 November 2017

Tijdens het schooljaar 2017-2018 voeren we in maar liefst twintig Duffelse straten wegenwerken uit, goed voor een investering van zo'n vier miljoen euro. De meest ingrijpende werken vinden plaats in de Kruisstraat. Hier komen een nieuwe riolering, een wegdek, een fiets- en voetpad en LED-straatverlichting. Ook een deel van de Groenstraat krijgt een make-over. Een tweede rioleringsproject vindt plaats in de Zandstraat.  Veel straten krijgen een nieuwe asfaltlaag, waaronder de Merodestraat, de Nieuwstraat,  de Leeuwerikstraat, de Missestraat en het laatste deel van de Aciacialei. Na deze werken zal het comfort voor alle weggebruikers zienderogen toenemen. 

Maar ook de slechtste voetpaden pakken we aan. Zo komen er in de Vrijheidsstraat, de Merodestraat en het doorsteekje naar de Kremerslei nieuwe voetpaden.

Dankzij de  actie 'Naar een energiezuinige Beunt', een initiatief van schepen van Duurzaamheid Nora Bertels en enkele geëngageerde inwoners, worden de voetgangersdoorsteekjes vernieuwd.

Tot slot krijgt het hele Sint-Martinus-kerkplein een nieuwe voegvulling. Zo zijn alle losse stenen binnenkort voorgoed verleden tijd.

Samen met de bewoners van de Dr. Jacobstraat zochten we naar een mogelijke nieuwe inrichting. We kregen ook groen licht voor de voorbereiding van rioleringswerken in  Notmeir en de Walemstraat. Na onophoudelijk aandringen bij de Vlaamse overheid lijkt ook het dossier van de heraanleg van de Mechelsebaan terug op de agenda te komen. Het is nog even werken geblazen!