Staf Aerts krijgt 2e plaats op de Kamerlijst

10 December 2023

Staf Aerts krijgt 2e plaats op de Kamerlijst

Staf groeide in snel tempo uit tot de energie-expert van de partij: 'We moeten Vlaamse gezinnen nog meer begeleiden en ondersteunen bij het renoveren van hun woning.'

Staf Aerts kreeg van de Groenleden in de provincie Antwerpen de tweede plaats op de Kamerlijst toegewezen. Na bijna drie jaar in het Vlaams Parlement maakt Staf Aerts dus de overstap naar het federale niveau. 

Staf Aerts legde in mei 2021 de eed af als Vlaams Parlementslid. Daarvoor was hij in Duffel al eerste schepen van 2013 tot 2018. Voor dat harde werk werd Groen in Duffel beloond bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. De lijst, met Staf als lijsttrekker, steeg tot 21,5 %. In oktober 2024 trekt hij opnieuw de lijst van Groen Duffel.

In het Vlaams Parlement groeide hij in snel tempo uit tot energie-expert van de partij. Zo is hij een sterke voorstander van meer goedkope, hernieuwbare energie in Vlaanderen. Staf Aerts:  'Ook moeten we Vlaamse gezinnen nog meer begeleiden en ondersteunen bij het renoveren van hun woning.' Daarnaast volgt hij in het Vlaams Parlement ook de thema’s klimaat, lokale besturen en het buitenlands beleid op. 

Staf: 'Ook in de toekomst zal ik blijven luisteren naar wat er leeft in de gemeenten van de hele provincie.'

Staf Aerts: 'Samen met twee sterke lijsttrekkers Meyrem Almaci en Kim Buyst gaan we vol voor een eerlijk klimaatbeleid, beter openbaar vervoer en verkeersveiligheid, en eerlijke kansen voor iedereen. Ik heb nu al heel veel zin om er samen met het hele team stevig in te vliegen.'

Momenteel trekt hij met Kim Buyst door de hele provincie voor energiebabbels. Daarin beantwoorden ze samen energievragen en leggen ze uit hoe we voor meer betaalbare en lokale energie kunnen zorgen. 'Ook in de toekomst zal ik blijven luisteren naar wat er leeft in de gemeenten van de hele provincie. We moeten Brussel dichterbij brengen.'

Extra info:

Met de samenstelling van de lijsten kozen de Antwerpse Groenen voor een mix van ervaring en vernieuwing. De Antwerpse Groen-lijsten worden getrokken door twee sterke vrouwen. Meyrem Almaci maakt zich op voor een terugkeer naar het federaal parlement. Huidig Kamerlid Kim Buyst maakt de omgekeerde beweging en is lijsttrekker voor het Vlaams Parlement. 

Voor de Vlaamse kieslijst maken ook lokaal Antwerps boegbeeld Bogdan Vanden Berghe (2de plaats), Mechels schepen Gabriella De Francesco (3de plaats) en de jonge Erkan Öztürk (4de plaats) hun opwachting. 

Voor de Kamer kreeg Antwerps districtsraadslid Anna Touré de derde plaats toegewezen en zal Mieke Vogels de lijst duwen. Eerste opvolger is huidig Mechelse cultuurschepen Björn Siffer.