Staf in mei naar het Vlaams Parlement

17 December 2020

Staf in mei naar het Vlaams Parlement

Onze Duffelse fractieleider Staf Aerts legt in mei 2021 de eed af als parlementslid in het Vlaams Parlement.

Staf Aerts is 39 jaar en was hier in Duffel al eerste schepen van 2013 tot 2018. Voor het harde werk werd Groen in Duffel beloond bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. De lijst, met Staf als lijsttrekker, steeg tot 21,5 %.

Staf: 'In het parlement zal ik de stem zijn van Duffelaars en de regio Rivierenland.'

In één van zijn eerste jobs was Staf al parlementair medewerker. Daarna dook hij in de mobiliteitswereld. Vandaag is hij projectleider mobiliteitsplanning bij een Mechels studiebureau. Daarnaast begeleidt hij inspraak- en participatietrajecten bij lokale besturen.

Staf volgt Staf op

Begin mei 2021 legt hij de eed af als Vlaams Parlementslid. Hij volgt er Staf Pelckmans op, die met pensioen gaat. Welke thema’s en dossiers Staf Aerts zal opvolgen wordt in de loop van de volgende weken uitgeklaard.

Staf Aerts: 'Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van de sterke en geëngageerde Groenfractie in het Vlaams Parlement. Vlaanderen bruist van de mogelijkheden. Als schepen merkte ik hoe het Vlaamse beleid de lijnen uitzet voor de lokale besturen en dus een invloed heeft op het dagelijks leven van elke Vlaming. Het is een grote eer om daaraan mee te kunnen werken. Dat is waarvoor ik mij zal smijten.
De komende maanden zal ik alvast gebruiken om me in de verschillende thema’s grondig in te werken. Verder zal ik er de komende jaren ook de stem zijn van Duffelaars en de regio Rivierenland.'

Björn Rzoska is alvast opgetogen: 'Staf liet als schepen al zien dat hij zich stevig in dossiers vastbijt en die weet te vertalen in een goed beleid, dat mensen enthousiasmeert. Hij zal hier terechtkomen in een sterk team van 14 Groen-parlementsleden, die vanuit het parlement Vlaanderen de goede kant op sturen.'