Renovatie Plaza en nieuwbouw jeugdhuis in de kijker

21 November 2017

In de Kapelstraat 3-7 kan je elke dag van 9 tot 20 u. in een etalage via foto's de vorderingen volgen van de werken i.v.m. het renovatie- en nieuwbouwproject Plaza/jeugdhuis. Een paar maanden geleden ging het renovatie- en nieuwbouwproject Plaza/jeugdhuis van start. Aannemer is de firma Verstraete Vanhecke, gespecialiseerd in algemene aannemingen van restauratie- en renovatieprojecten. Intussen zijn de werken al goed gevorderd. De monumentale inkomhal, cinemazaal en projectieruimte worden gerestaureerd, de aanpalende bouwvolumes zijn gesloopt en worden vervangen door nieuwbouw. Afgelopen weken zijn er nog 57 funderingspalen tot 14 meter diep de grond ingeboord en ondertussen is de aannemer gestart met een nieuw dak boven de oude cinemazaal.

De Plaza en de site van het vroegere jeugdhuis zijn om veiligheidsredenen afgesloten tijdens de werken. We kunnen ons wel voorstellen dat de bevolking zich afvraagt wat zich achter de schermen afspeelt. Daarom hebben we een huisfotograaf onder de arm genomen, Maurits Slagmolen. Deze man brengt de voortgang van de werken in beeld. (Eén van de foto's staat hier rechts.)

De afgelopen week heeft de gemeente een etalage ingericht in de Kapelstraat 3-7, het pand dat door de Duffelaar nog altijd gekend is als de vroegere Pittoors-winkel. De foto's van Maurits worden er elke dag, van 9 tot 20 u, geprojecteerd. Op die manier krijgt onze bevolking dan toch (in)kijk op de vorderingen van het project.