Renovatie Cinema Plaza begint deze winter

09 April 2016

De renovatie van Cinema Plaza begint in het najaar. Tegen eind 2018 moet de oude, Duffelse dorpsbioscoop als gemeenschapscentrum opengaan. Duffel - "Zoals de plannen nu voorliggen, wandel je de Plaza binnen via de huidige ingang. Aan de inrichting van de zaal veranderen we niets. Zo behouden we bijvoorbeeld ook de rode, pluchen stoelen. Het enige verschil: ze zullen niet meer vast staan zoals nu, zodat we ze indien gewenst onder het balkon kunnen schuiven."

"Achter het huidige gebouw bouwen we een extra ruimte van 73 vierkante meter in het park, te gebruiken als foyer of extra vestiaire. We voorzien grote ramen, zodat je een mooi zicht op het park hebt. Beneden zorgen we ook nog voor een artiestenruimte en een opwarmkeuken."

"Zoals bekend slopen we jongerencentrum Den Daak. Daar komt op de gelijkvloerse verdieping een los- en laadzone, waardoor je vanop het plein het podium gemakkelijk kunt bereiken. Het jeugdhuis zal zich in de toekomst dus op de eerste verdieping bevinden,"

Het schepencollege raamt de totale bouwkost voor Cinema Plaza en jeugdhuis Den Daak op 4,5 miljoen euro. Het hoopt op een subsidie van ruim één miljoen euro.