Plantactie natuurlijk speelplein De Koddige Kater

08 December 2014

Op vrijdag 5 december plant het derde leerjaar van gemeentelijke basisschool Kiliaan samen met de groendienst van Duffel de eerste struiken en bomen aan van het speelplein de Koddige Kater. Natuurpunt zorgt voor de nodige educatieve ondersteuning. "Hetspeelpleintje

aan de Arenbergstraat was aan vernieuwing toe." zegt schepen van gezinnen An Verlinden. "Na de grondwerken en het plaatsen van de nieuwe speeltoestellen in oktober werd het tijd om werk te maken van de aanplanting. We planten nu een mooie notelaar, wat struikengroepen met bloesems en bessen en enkele houtkanten met onder meer els en hazelaar. Allemaal vanuit de idee dat kinderen vooral pret beleven aan het spelen in en met natuurlijke materialen."

De aanplantactie kadert in de samenwerking tussen het gemeentebestuur van Duffel en het Regionaal Landschap Rivierenland. "Dit is al het tweede speelpleintje dat we samen met Regionaal Landschap Rivierenland onder handen nemen. Nadat het speelpleintje aan de Mijlstraat al een eerste beurt kreeg, werd ook het speelpleintje aan de Arenbergstraat op dezelfde manier aangepakt" aldus schepen van leefmilieu Nora Bertels. Op zondag 14 december wordt ook een wilgenhut gebouwd in samenwerking met Scouts Duffel-West en de buurtbewoners.