Over de Brug 2016 start op 22 april

19 April 2016

'Over De Brug' is het jaarlijks festival dat een podium biedt aan Duffels talent. Er gaat veel aandacht naar muziek, in al zijn vormen en kleuren, maar ook andere talenten komen aan bod. Het festival start dit weekend. Op vrijdag 22 april neemt Over de Brug 2016 een stevige start met de Nacht van den Ellentrik. Maar liefst zeven groepen uit De Kunstfabriek zorgen voor stevige rock en vette beats. Met stomende live-acts, scheurende gitaarsolo's, zwoele of rauwe stemmen,? zetten ze zaal Forum op zijn kop. "Met Once upon a time in 'de west' trekt De Kunstfabriek de volgende dag naar het winkelcentrum van Duffel-West.", vertelt schepen van cultuur Nora Bertels. "De festivaldag opent om 14 u. met een concert in de Sint-Martinuskerk. In de leegstaande winkel Kerkstraat 19 zijn er tussen 14 en 18 u. workshops. Kinderen kunnen er hun eerste Spaanse woordjes leren. Je kan er ook leren djembé of mondharmonica spelen. Vanaf 15 u. moet je zeker ook eens gaan kijken in de tent op de parking achter de Sint-Martinuskerk. Daar loopt een programma met zang, verschillende instrumenten en uiteenlopende muziekstijlen. Vergeet ook niet langs te gaan in de pastorie. Die is zaterdagnamiddag gastlocatie voor de expo van de cursisten beeldende vorming van De Kunstfabriek. De deelnemende handelaars van de Kiliaan-, Kerk- en Leopoldstraat hebben voor hun klanten die dag iets speciaals in petto en er is her en der nog animatie. Als je die dag iets wil beleven, moet je dus in 'de west' zijn."

Zondag 24 april toont de Duffelse kloostergemeenschap Convent van Betlehem haar fraaie collectie liturgische feestgewaden. Deze expo past helemaal in het thema 'Rituelen' van Erfgoeddag. De bib bouwt hierop voort en zet haar boeken rond rituelen in de kijker.

"Op zondag 24 april, om 11 u., vertelt Annick in de bib mooie en spannende verhalen voor kleuters", vervolgt Nora Bertels, "en ondertussen kunnen hun ouders even langsgaan op de expo met aquarellen van Paul Goossens."

De details van alle activiteiten vind je in de 'Over de brug'-folder of op www.duffel.be/overdebrug.