Natuurpunt Oude Spoorweg ontvangt Groene Pluim

14 Januari 2019

Natuurpunt Oude Spoorweg ontvangt Groene Pluim

Afgelopen vrijdag reikte Groen Duffel op haar druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie de Groene Pluim uit aan Natuurpunt Oude Spoorweg.

De Groene Pluim is een onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt door Groen Duffel aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk maakt op het vlak van duurzaamheid of sociaal leven. Dat vinden we belangrijk en willen we dan ook aanmoedigen.

Dit jaar gaat de Groene Pluim naar Natuurpunt Oude Spoorweg als dank voor de prima samenwerking. 'Als schepen van Milieu en Natuur heb ik zes jaar lang uitstekend met Natuurpunt samengewerkt,' zegt Nora Bertels. Samen met Natuurpunt hebben we de afgelopen 6 zes jaar meer dan 20.000 bomen in Duffel geplant. Natuurpunt Oude Spoorweg beheert ook 61 hectare natuurgebied en heeft veel aandacht voor een sterk waterbeleid en behoud van open ruimte. Ook de uitbouw van het succesvolle natuurfeest Curieuzeneuzemosterdpot kan op de steun van de enthousiaste vrijwilligers van Natuurpunt gerekend worden.

Bij deze Groene Pluim hoort ook nog een mooi bedrag van 250 euro. Bovendien krijgt Natuurpunt ook de helpende handen van de zes groene gemeenteraadsleden, want zij engageren zich om minstens een halve dag mee natuurwerken te gaan uitvoeren.