Minder hondenpoep op straat dankzij Duffelse hondenpoepbuizen

30 April 2016

Duffel wil ervoor zorgen dat iedereen die zijn hond uitlaat ook de hondenpoep opruimt. Gebruikte zakjes met hondenpoep horen thuis bij het restafval of in de openbare vuilnisbakken. Duffel investeert daarom in een speciale vuilnisbak voor hondenpoep, de hondenpoepbuis.   'In het kader van het nieuwe vuilnisbakkenplan werden er hier en daar vuilnisbakken weggehaald. De vuilnisbakken trokken namelijk sluikstorters aan. Op plaatsen waar mensen vaak met de hond gaan wandelen, voorzien we door de plaatsing van de hondenpoepbuis nu een volwaardig alternatief.' zegt schepen van milieu, Nora Bertels.

 

De speciale vuilnisbakken voor hondenpoep hebben een kleinere opening. Ook de vorm is anders dan die van een gewone vuilnisbak zodat je er geen ander afval in kan deponeren. De kleine opening en een speciaal deksel gaan geurhinder tegen.

 

'Op 15 plaatsen in Duffel staat nu een hondenpoepbuis. De beslissing over de locaties namen we niet alleen. Eind 2015 deden we een oproep bij onze inwoners. We kregen toen verschillende locaties voorgesteld door onze inwoners en daar houden we nu rekening mee.' zegt Nora Bertels.

 

'Elke baasje is verplicht om de uitwerpselen van zijn hond op te ruimen want hondenpoep op straat, op de wandelwegen of in parken zorgt voor heel wat ergernis. Wie zijn hond uitlaat, maar geen zakjes bij heeft riskeert een boete.' besluit Sofie Joosen, schepen van dierenwelzijn.