Met ‘Belgerinkel naar de Winkel’ gaat opnieuw van start tot 4/6

30 April 2016

Op zaterdag 30 april gaat 'Met Belgerinkel naar de Winkel' opnieuw van start. Ook in Duffel belonen 75 deelnemende handelaars hun fietsende klanten. Iedereen die met de fiets of te voet naar hun winkel komt, krijgt een Belgerinkel-lot met een unieke code waarmee je leuke prijzen kan winnen. De actie loopt tot en met zaterdag 4 juni.   "Wie te voet of met de fiets naar de winkel gaat, zorgt er mee voor dat Duffel rustiger en veiliger wordt. Tijdens deze actie word je zelfs extra beloond voor je inspanningen. Duffelaars die meedoen met de actie kunnen leuke prijzen winnen. Er is een nationale prijzenpot maar er zijn ook verschillende lokale prijzen. De actie wordt elk jaar met enthousiast onthaald door de Duffelaars." zegt Staf Aerts, schepen van mobiliteit.

 

"Het doel van deze actie is het promoten van de fiets als ideaal vervoermiddel om boodschappen te doen bij de lokale handelaar." zegt schepen van leefmilieu, Nora Bertels. "Steeds meer mensen zijn overtuigd van de voordelen van winkelen met de fiets. Het is gezonder, sneller, goedkoper en milieuvriendelijker."

 

Wie een Belgerinkel-lot krijgt, kan de unieke code registreren via www.belgerinkel.be. Zo maak je kans op een prijs uit de nationale prijzenpot. Je kan ook je lotje achterlaten in de Belgerinkel-box in de Duffelse supermarkten, het gemeentehuis of de bibliotheek. Hieruit loot de gemeente 20 winnaars. De hoofdprijs is een fiets. De Duffelse handelaars hebben ruim 50 prijzen in petto. Je kan meedoen met deze actie tot en met zaterdag 4 juni.