Lier ontlast de Beunt

12 Maart 2023

Benjamin Van Wijnendaele: 'Het woonkarakter van de Beunt is belangrijk. Veiligheid en leefbaarheid staan voorop.'

De Beunt is een woonwijk. Duffelaars van jong en oud voelen er zich thuis. Kinderen leren er fietsen en gaan er naar school. Je wandelt er, neemt de fiets naar de winkel ... Wie er woont, houdt rekening met de buren.

Sinds begin dit jaar worden de voetpaden en het fietspad van de Liersesteenweg in Lint vernieuwd. In maart startten ook de werken op de Hondiuslaan. Daardoor zoekt heel wat doorgaand verkeer zijn weg door de Beunt. Daarvoor is de wijk niet gemaakt.

Verschillende inwoners van de Beunt kaartten de onveilige situatie meermaals aan. De stad Lier heeft nu beslist om vanaf dinsdag 14 maart twee verkeersfilters te plaatsen in de Bremstraat. Dat betekent dat via die straat geen automobilisten meer kunnen passeren. Voetgangers en fietsers kunnen wel gewoon door.
Deze Lierse maatregelen zullen de verkeersveiligheid in de Beunt en de Bremstraat verhogen en het woonkarakter van de wijk versterken. Dat is iets wat we geregeld benadrukken op de Duffelse gemeenteraad. De maatregelen duren tot het einde van de werken aan de Hondiuslaan.