Kris De Smet kiest voluit voor Groen Duffel

20 Maart 2018

Kris De Smet kiest voluit voor Groen Duffel

Eerder onthulden we al 6 kandidaten met Eerste Schepen Staf Aerts als lijsttrekker en kandidaat-burgemeester. Ook bekende Duffelaar Kris De Smet, zanger en muzikant van de Nieuwe Snaar, kiest nu voor Groen Duffel. Samen met cultuurschepen Nora Bertels duwt hij onze lijst.

Kris De Smet (63) is al zijn hele Duffelaar en verdiende uiteraard zijn sporen als stichter, zanger en muzikant van De Nieuwe Snaar. Deze bekende Vlaamse folkgroep toerde 32 jaar lang en speelde bijna 5 000 voorstellingen in binnen- en buitenland. Samen met zijn broer Jan is Kris De Smet ook peter van Cinema Plaza.

“Toen ik 38 jaar geleden als cultuurfunctionaris bij de gemeente Duffel aan de slag ging, moest ik de bouw van een cultureel centrum voorbereiden. Sindsdien is er veel vergaderd en zijn er vele plannen op verschillende locaties getekend. Drie burgemeesters op rij zijn er niet in geslaagd om deze droom te realiseren, maar Staf Aerts lukt er nu als eerste schepen wel in. Daarom is hij voor mij dé kandidaat-burgemeester en steun ik Groen Duffel voluit,” licht Kris De Smet zijn keuze toe.

Naast de renovatie van Cinema Plaza apprecieerde Kris vooral het openstellen van verschillende trage wegen en het op poten stellen van een echt fietsbeleid in het groene beleid van de afgelopen vijf jaar. Dit en vele andere groene realisaties overtuigden hem om zijn schouders mee onder het project van Groen Duffel te zetten. Samen met lijstduwer Nora Bertels vormt hij nu een sterk cultureel sluitstuk van de Groenlijst. 

“Natuurlijk zijn we erg blij dat Kris zich achter ons project schaart”, vult Staf Aerts aan. “Hij is geboren en getogen in Duffel en kent de gemeente dus door en door. Hij is een gezaghebbende stem, die altijd toegankelijk en aanspreekbaar is, ondanks zijn
bekendheid door De Nieuwe Snaar.”

Naast creatief meedenken over hoe Cinema Plaza succesvol kan worden, wil Kris De Smet zich ook inzetten voor andere projecten: “Een swingende bibliotheek en de wandelpaden rond de spaarbekkens van Waterlink (zoals de AWW tegenwoordig heet) toegankelijk maken voor joggers en wandelaars. Ik wil niet alleen steunen vanaf de zijlijn en sta dus met veel enthousiasme op de lijst”, besluit Kris De Smet.