Klimaatmars Oostende

30 November 2015

WIJ ZIJN NIET TE STOPPEN... Daarom trekken we symbolisch richting een natuurlijke grens van groot belang: de zee. zullen we op

In Oostende6 december minstens even luid onze stem laten horen voor het klimaat. De zeespiegel stijgt, maar ook de klimaatmobilisatie neemt aan kracht toe. Het tij keert. Bijna 10.000 Belgen stonden klaar om op 29 november de grens over te steken voor het klimaat. We verwachten nog meer volk in Oostende.

Om 12u verzamelen we voor een kleurrijke mars in het teken van positieve alternatieven, een gigantische mensenketting langs de kustlijn, en een aantal fantastische optredens die de levenslust van de klimaatbeweging in België tonen.

De mars in Oostende loopt langs de kustlijn. Het wordt een kleurrijke mars in het teken van positieve alternatieven. We wandelen van het Zeeheldenplein tot het Strandplein. Onderweg doen we zes visuele acties waarmee we aan de politici tonen wat we willen. Een ambitieus akkoord, zero uitstoot, 100% hernieuwbare energie, sociale rechtvaardigheid, internationale solidariteit en democratie.


Langs de kustlijn vormen we een menselijke ketting om de kustlijn in de verf te zetten. We voorzien iedereen van een rood stuk stof om deze belangrijke lijn te visualiseren. We willen een klimaatakkoord dat de grenzen van de planeet respecteert en ervoor zal zorgen dat Oostende de Koningin der badsteden kan blijven. De transitie naar een duurzame samenleving is ingezet en we verwachten dat de politici voor de nodige stroomversnelling zorgen. Time's Up, Rise Up!


We sluiten af met korte en inspirerende speeches, gevolgd door een verrassingsconcert om de kracht van de klimaatbeweging te vieren en te tonen dat dit nog maar het begin is. Als onze ministers in december met een akkoord op zak terug naar huis keren, dan staan wij klaar om hen dit tot de letter (en verder) te doen omzetten in concreet beleid!