Pro kunstgrasveld voor KVV Duffel, maar enkel mét financieel plan

10 Mei 2019

Afgelopen maandag stond de aanleg van een kunstgrasveld voor KVV Duffel op de agenda. Een goed voorstel, maar ook een grote nieuwe uitgave. En dus vroeg Groen naar het financieel plan.

Inhoudelijk waren alle partijen het eens over het voorstel. Staf Aerts: 'Ook Groen vindt dat KVV Duffel een kunstgrasveld verdient, net als KFC Duffel. Zo zullen Duffelse jongeren in optimale omstandigheden het hele jaar kunnen sporten.'

Alleen: waar is het financieel plan? Al in december van 2018 kaartte Groen aan dat er heel wat schort aan het budget van 2019. Zo is er onder andere één miljoen euro te weinig ingeschreven voor de al lang beloofde gymhal. Nu komt er een extra uitgave van 500 000 euro bij. Je kan elke euro maar één keer uitgeven. Welke projecten worden hiervoor dus geschrapt? Of gaan de belastingen omhoog?

Staf: 'Met de gemeenteraad hebben we de plicht om de gemeentefinanciën te beheren als een goede huisvader. Dit gebeurt hier niet. De burgemeester zegt dat er de komende maanden gezocht zal worden naar geld, maar kon niet zeggen wat er hiervoor geschrapt wordt.'

Staf: 'Waar is het financieel plan?'

Ons lijkt dit de omgekeerde wereld: wie maakt er nu thuis eerst een grote financiële investering en zoekt pas achteraf uit hoe hij dat gaat betalen? Ook een gemeente bestuur je zo niet.