Duffel verdient een Groen Hoekje

29 April 2024

Duffel verdient een Groen Hoekje

Benjamin Van Wijnendaele lanceerde het project Groene Hoekjes op de gemeenteraad van april: 'Meent het schepencollege het echt met het Hemelwater- en Droogteplan?'

De Provincie Antwerpen lanceerde eind april het project Groene Hoekjes. Dat is voorlopig nog een proef. Zes Antwerpse gemeenten zullen uitgekozen worden, waar een zone onthard en vergroend wordt. Kandideren moet gebeuren voor half juni. Gemeenteraadslid Benjamin Van Wijnendaele wil dat er werk van gemaakt wordt.

Groene Hoekjes bestaan op verschillende manieren: onder bomen, in de straat, op straathoeken en rond gebouwen. Het voordeel van dit project is dat we zelf geen openbare aanbesteding moeten doen. Door de raamovereenkomst verzorgt het door de provincie aangestelde maatwerkbedrijf het ontwerp, de uitvoering en het onderhoud tijdens de garantieperiode van twee jaar. Verder zijn ook een kwaliteitscontrole en ondersteuning bij de communicatie verzekerd.

Benjamin Van Wijnendaele legde het project voor op de gemeenteraad van april. 'Meent het schepencollege het echt met het Hemelwater- en Droogteplan? Zullen we ons met andere woorden kandidaat stellen voor dit project?'

Edit 2 juli: Goed nieuws! De provincie heeft Duffel geselecteerd en zal het stationsplein omvormen tot een Groen Hoekje.