Gemeente Duffel start met autodelen

14 September 2015

De gemeente Duffel gaat een auto uit haar wagenpark buiten de kantooruren ter beschikking stellen van haar inwoners. De gemeente werkt hiervoor samen met de vzw Autopia. Duffel -  

"Bij autodelen maken verschillende personen om beurt gebruik van gezamenlijke auto's. Dit heeft tal van voordelen. Het is niet alleen dé goedkoopste manier om met de auto te rijden, maar het is ook een manier om de bereikbaarheid en de leefbaarheid van een stad of gemeente te verbeteren. Bovendien is er meer open ruimte doordat er minder geparkeerde wagens zijn. Ten slotte zorgt autodelen voor meer sociaal contact", zegt schepen van Mobiliteit Staf Aerts (Groen).

"De voordelen van autodelen zijn overduidelijk en bovendien hebben we als gemeentebestuur ook een wagen die buiten de kantooruren nagenoeg stil staat. Daarom beslisten we om buiten die kantooruren de eigen wagen voor autodelers ter beschikking te stellen. Door dit autodeelproject kunnen Duffelaars ervoor kiezen om geen tweede wagen aan te kopen of zonder eigen auto door het leven te gaan".

Geïnteresseerden zijn welkom op een infosessie over autodelen op dinsdag 22 september in het gemeentehuis van 19.30u tot 21u. Wil liever wil autodelen met een buur, vriend of familielid, krijgt er ook de nodige informatie.

Inschrijven: 015.30.72.80, [email protected]