Fair Trade Ecocyclo, een nieuwe fietstocht

05 April 2016

De nieuwe fietstocht 'Fair Trade Ecocyclo' in de regio Duffel, Bonheiden, Putte en Sint-Katelijne-Waver brengt je naar locaties die een link hebben met fair trade en/of duurzaamheid. De tocht bestaat uit twee lussen.  Op zondag 10 april kan je die mee infietsen. In Duffel kan je aan het Fort van Duffel vertrekken.   Duffel, Bonheiden, Putte en Sint-Katelijne-Waver ontwikkelden samen de fietstocht 'Fair Trade Ecocyclo'.  Deze fietstocht  bestaat uit twee fietslussen.  De fietslus van 38 km loopt door Duffel en Sint-Katelijne-Waver, de andere van 40 km door Bonheiden, Putte en Sint-Katelijne-Waver.  Onderweg passeer je verschillende stopplaatsen die iets te maken hebben met fair trade en/of duurzaamheid.

 

Samen met de provincie Antwerpen, de Natuurvrienden en de Bodukap gemeenten Op zondag 10 april fietsen de burgemeesters en schepenen van de vier gemeenten de fietslussen in. Duffelaars kunnen ook meefietsen.  In Duffel is de startlocatie het Fort van Duffel (Mechelsebaan 249).  Daar kan je vertrekken tussen 11  en 15 u.  Bij registratie van je deelname krijg je op de startlocatie 2 consumptiebonnetjes per persoon, die op enkele stopplaatsen onderweg tot 17 u. om te wisselen zijn voor een drankje, een lekkernij of een leuk gadget.

Tussen 12 en 13 u. is er een gezamenlijk picknick aan de Krankhoeve in Bonheiden. Alle fietsers krijgen daar een extra drankje.

 

Elk deelnemend gezin krijgt één gratis exemplaar van de fietsbrochure. Bijkomende fietsgidsen zijn die dag uitzonderlijk te koop aan 1  euro, nadien betaal je 2 euro. Je kan de brochure  kopen aan het onthaal van het gemeentehuis. Het traject is samengesteld op basis van de bestaande fietsknooppunten, daardoor kan je de fietslussen het hele jaar door fietsen.