Duffel toont vrijwilligersvacatures

06 September 2017

Vanaf 1 september brengt Duffel vrijwilligerswerk nog dichter bij de mensen. Met een speciale tool van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligers toont de gemeente voortaan vacatures van  www.vrijwilligerswerk.be ook op haar website. Samen met een twintigtal andere steden en gemeentes bouwen we zo aan een eigen netwerk van lokaal vrijwilligerswerk.

"Duffel is sterk in vrijwilligerswerk.", vertelt schepen Nora Bertels. "De voorleesvrijwilligers in de bib, de chauffeurs van de Minder Mobielen Centrale, de vele helpende handen in woonzorgcentrum Sint-Elisabeth, de vrijwilligers van 't Klapsalon, de huiswerkbegeleiders, de mensen die zwerfkatten vangen om te laten steriliseren, de groene meters en peters? allemaal Duffelaars die ons een handje toesteken. Niet alleen bij de gemeente en OCMW maar in veel andere Duffelse organisaties en verenigingen zijn vrijwilligers aan de slag. Het werk van al deze vrijwilligers draagt veel bij tot het sterke sociale weefsel dat Duffel zo typeert."

"Vanuit de gemeente willen we vrijwilligerswerk optimaal ondersteunen., vult schepen An Verlinden aan. "We bundelen alle Duffelse vrijwilligersvacatures op onze website want vrijwilligers werken vaak dicht bij huis. Vanaf nu kunnen onze inwoners de vacatures makkelijker vinden en krijgen ze een duidelijk beeld van het aanbod aan vrijwilligerswerk in Duffel. Ook de organisaties en verenigingen die vrijwilligers zoeken varen er wel bij want de vacatures die zij invoeren op www.vrijwilligerswerk.be komen op de gemeentelijke website.

Het Vlaamse steunpunt Vrijwilligerswerk ontwikkelde een tool die het mogelijk maakt een lokaal netwerk van vrijwilligers uit te bouwen. Een twintigtal andere gemeenten doen dit ook al. Startpunt is de databank www.vrijwilligerswerk.be waar aanbieders van vrijwilligerswerk hun vacatures invoeren en van waaruit ondertussen een twintigtal gemeenten de lokale vacatures er uit halen en op hun website tonen. De Duffelse vrijwilligersvacatures vind je op www.duffel.be/vrijwilligerswerk.