Drie nieuwe topkandidaten voor de verkiezingen

26 Februari 2018

Groen stelt met Benjamin Van Wijnendaele (34), Lise Switsers (24) en Marianne Peeters (40) drie sterke nieuwe kandidaten voor. "Deze drie Duffelaars kiezen met hun verschillende achtergrond alle drie met veel enthousiasme voor ons Groen-project voor Duffel," zegt lijsttrekker Staf Aerts. Eerder maakte Groen al bekend, dat Eerste Schepen Staf Aerts hun kandidaat-burgemeester voor Duffel is. Verder was ook al bekend dat OCMW-raadslid Anne Resseler de tweede plaats op de lijst inneemt en schepen Nora Bertels de lijstuwer is. Nu voegt Groen daar drie extra namen aan toe. "Benjamin sloot een jaar geleden bij Groen Duffel aan en is ondertussen onze communicatieverantwoordelijke. Zijn politiek talent viel al snel op en we zijn dan ook heel blij dat hij op plaats 3 van onze lijst wil staan," zegt Staf Aerts. Zijn engagement werd niet alleen in Duffel opgemerkt.

Benjamin Van Wijnendaele, leerkracht Nederlands in het Duffelse Sint-Norbertusinstituut, vervolledigt de top 3 van de Groen-lijst.Afgelopen week kwam nationaal voorzitter Meyrem Almaci hem nog persoonlijk bedanken voor zijn inzet voor Groen.

Benjamin Van Wijnendaele: "Ik werd overtuigd door de realisaties van onze groene schepenen en daarom wil ik meewerken aan het project van Groen Duffel. Vanuit mijn job als leerkracht merk ik dat overleg tussen verenigingen, scholen en gemeentebestuur goede beslissingen en mooie projecten kan opleveren. Daar wil ik mee werk van maken. Hoe kunnen we Cinema Plaza bijvoorbeeld ten volle laten renderen? Ook qua mobiliteit zijn er al grote stappen gezet, maar ligt er nog steeds werk op de plank. Ik fiets dagelijks door de Stationsstraat. Dankzij de paaltjes is de straat er al veel veiliger geworden, maar op piekmomenten moet het nog beter kunnen. Zowel fietsers als auto's moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Daarnaast wil ik ervoor zorgen dat jongeren zich bewust worden van wat gemeentepolitiek inhoudt en voor hen kan betekenen."

"We kiezen met Groen Duffel ook resoluut voor vernieuwing en verjonging. Daarom voorzien we de plaatsen vier, vijf en zes voor Duffelse jongeren. Op plaats 4 staat de 24-jarige Lise Switsers," zegt lijstduwer Nora Bertels. Lise Switsers is al 24 jaar een trotse Duffelse en was vier jaar lang als Zorgzame Hinde scoutsleidster bij Scouts en Gidsen Duffel-West. Haar jongste leden kennen haar beter als Nono. Tijdens deze periode was zij twee jaar groepsleidster en 4 jaar ook lid van de Duffelse jeugdraad. "Naast haar lokaal engagement kan Lise vanuit haar professioneel leven een belangrijke bijdrage aan Groen Duffel leveren", vervolgt Nora. Na haar studies werd ze stafmedewerker lokaal ouderenbeleid bij de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten. Momenteel werkt zij bij de Vrije Universiteit Brussel als doctoraatsstudent rond onder meer leeftijdsvriendelijke omgevingen.

Lise Switsers: Natuurlijk wil ik een stem zijn voor de Duffelse jongeren. Zij verdienen het om nog beter gehoord en betrokken te worden bij het Duffelse beleid. Met mijn ervaring en kennis over sociaal beleid wil ik ook meewerken aan de uitbouw van een sterk lokaal dienstencentrum en het belang van publieke zorg benadrukken. Kortom, mijn visie op hoe het beleid in Duffel beter kan, sluit het best aan bij Groen. Samen met deze ge├źngageerde en gedreven mensen wil ik werken aan een duurzaam en sociaal Duffel."

Marianne Peeters is de derde vernieuwende kandidaat van Groen. Marianne is gehuwd met muzikant Peter Pazmany en samen hebben ze 3 dochters. Zij koos resoluut voor haar geluksgetal 7 op de Duffelse lijst. "Marianne is actief bij de oudervereniging van de Montesorrischool in de Kwakkelenberg. Als zelfstandig kinesiste en docente doet ze niets liever dan mensen samenbrengen, motiveren en engageren. Dat liet ze afgelopen weekend nog maar eens zien, toen ze samen met 70 lagereschoolkinderen een zelfgeschreven toneelstuk speelde", zegt Anne Resseler.

Marianne Peeters: "Een school als 'open campus' is mijn eerste stokpaardje. Scholen moeten tijdens en na de schooluren linken leggen met de vele cultuur- en sportverenigingen om zo echt eigentijds onderwijs te kunnen aanbieden. Verder verdient ook elk sociaal initiatief van een Duffelaar of vereniging een ruggensteun. Met kleine lokale buurtinitiatieven worden pas echt bruggen tussen mensen gebouwd. Mijn absolute droom is wel een eerste zorgboerderij in Duffel. Een plaats waar mensen met een beperking, ouders met jonge kinderen, scholen en verenigingen een zinvolle dag kunnen besteden in de natuur."