Wat kan je wél doen in tijden van corona?

17 Maart 2020

Wat kan je wél doen in tijden van corona?

Door het nieuwe coronavirus wordt onze vrijheid serieus ingeperkt. Hier vind je oplossingen om deze periode door te komen. We updaten de pagina geregeld met nieuwe tips en ideeën. Heb je zelf info, laat het weten in de reacties onderaan.

Activiteiten met kinderen

Geen school, geen jeugdbewegingen, geen sportclubs ... Ben je op zoek naar inspiratie? 

Bewegen is belangrijk

Er zijn heel wat minder ontspanningsmogelijkheden, nu sportclubs en verenigingen noodgedwongen de deuren sluiten. Toch is het belangrijk om te blijven bewegen.

Welke verborgen plekjes in Duffel zijn een bezoekje waard? Laat het weten via de reacties onder dit bericht of via [email protected]

Zorg voor je buren

Ook al voel je jezelf niet ziek, toch kan je je verantwoordelijk tonen door solidair te zijn met de meest kwetsbare mensen. Help ouderen of eenzame mensen de komende weken.

  • Contacteer hen via telefoon of via Facebook- of WhatsApp(groepen). Vraag of ze hulp kunnen gebruiken.
  • Stel voor om naar de winkel te gaan.
  • Samenlevingsopbouw startte de Facebookpagina 'Verspreid solidariteit, geen virus'. Op hun Facebookpagina kan je briefjes downloaden die je aan je buren kan bezorgen. Print ze uit, vul je naam in en laat zo weten dat je klaar staat om te helpen.

De Vlaamse regering maakt de vrijwilligersverzekering beschikbaar voor iedereen die helpt (en dus niet enkel voor verenigingen). Sluit ze af op vlaanderenvrijwilligt.be.

De meeste recente info over de impact van corona op de gemeentelijke diensten vind je op www.duffel.be/corona

➡️ Waar kan je nog winkelen of eten kopen?