Broodnodige investeringen worden uitgesteld

29 Juni 2019

Naast heel wat klimaatinvesteringen worden vanavond in het budget van 2019 nog plannen geschrapt. Zo zien we dat het plan voor een overdekte stalling voor 100 fietsen aan de Plaza geëvolueerd is naar een stalling voor 24 fietsen. Laten we hopen dat van de 300 bezoekers bij De Kreuners er niet te veel hun fiets voor de gevels van de buurtbewoners zetten ...

Er is ook geen sprake meer van de opwaardering van de Kiliaanstraat tot gezellige winkelstraat, wat onze middenstand een boost zou geven.

We zien voorlopig weinig vooruitgang in de renovaties van het bibliotheekgebouw en het lokaal dienstencentrum 'den boomgaard', waar je makkelijk hulp kan krijgen bij zorgvragen. Ook die investeringen worden op de lange baan geschoven. Door het succes van Cinema Plaza zien we nochtans dat er nood is aan sfeervolle, eigentijdse plaatsen voor Duffelaars en verenigingen.

Veel van dat uitstellen komt er omwille van één nieuw project, dat plots te voorschijn komt: een kunstgrasveld voor KVV Duffel. Staf Aerts: 'Pas op, versta ons niet verkeerd. Wij vinden het belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in goede sportinfrastructuur. Ook sport verenigt Duffelaars. We zorgden in het verleden mee voor de aankoop van KVV Duffel en de aanleg van een kunstgrasveld. Ook de gymhal, een project met een lange geschiedenis, kan op onze steun rekenen. Daarnaast is een kunstgrasveld voor KVV Duffel zeker bespreekbaar. Maar als we nu zien hoeveel projecten er allemaal uitgesteld en geschrapt worden, dan hebben we daar vragen bij.'

Dus absoluut een overtuigde 'Ja!' voor het promoten van sport. Maar wel met een spreiding, want er zijn nog zoveel andere belangrijke beleidsdomeinen, die onze tijd en centen vragen.

We weten dat N-VA en CD&V beweren dat al dit uitstel slechts tijdelijk is. Maar wie kan ons écht garanderen dat alle investeringen volgend jaar wél uitgevoerd worden? En als dat gebeurd, dan zorgt dit volgend jaar allicht voor een belastingverhoging. Wanneer krijgen we die in onze maag gesplitst.