Bibliotheek Duffel kijkt terug op een geslaagde Jeugdboekenweek

05 April 2015

Tijdens de jeugdboekenweek van 14 tot 29 maart hebben heel wat kinderen op een leuke manier kennis gemaakt met de bibliotheek. Humor was het thema, mascotte Kobe de lachmicrobe was dan ook overal aanwezig in en rond de bibliotheek. Het leuke thema en de vele activiteiten maakten van deze 'Jeugdboekenweek' een groot succes. "Hetdoel

van de Jeugdboekenweek is om zoveel mogelijk kinderen en hun ouders kennis te laten maken met de bibliotheek en zo de drempel te verlagen. Het thema 'humor' is dan natuurlijk een leuke insteek. Met de medewerking van de scholen zijn we er in geslaagd om de Jeugdboekenweek bekend te maken bij een groot publiek. We kijken dus tevreden terug op een geslaagde editie." zegt schepen Nora Bertels.

Een zoektocht tussen de boeken, verkleed personeel en de ballonnenclown maakten een bezoek aan de Bibliotheek extra leuk. Ook de verschillende workshops waaronder de knutselactiviteiten van vzw Marjan en Sprang werden gesmaakt. We zorgden ook voor een aangepaste rondleiding voor een groep anderstalige vrouwen. Zo vinden zij nu makkelijker hun weg in de bibliotheek en kunnen ze hun kinderen in de toekomst beter begeleiden tijdens een bibliotheekbezoek.

"Bij de voorstellingen in het weekend konden we telkens rekenen op 60- tot 70 aanwezigen. De Duffelse Chris De Backer, bracht als personage 'Belleman' een humoristisch verhaal over 'Prinses Prot en het lelijke eendje'. Buikspreker Mister Boullart, slaagde er dan weer in om zowel de kinderen als de volwassenen aan het lachen brengen. Hij bracht hiervoor het ondeugende 'Mannetje Maan', de brutale vogel 'Zano' en het bange eendje 'Troetel' mee. De laatste dag van de jeugdboekenweek werd afgesloten met 'De Vertelpostbode', door Duffellaars Tom Kets en Laura Haemels. Het verhaal gaat over postbode Freddy en zijn vriendinnetje Reinilda en is een leuke combinatie van verteltheater en muziek. Het was de ideale afsluiter van een succesvolle jeugdboekenweek."