Staf Aerts: ‘VeloVeilig Vlaanderen bewijst dat extra investeringen in fietspaden nodig zijn’

02 Juni 2022

Fietsen is populair in Duffel. Dat bewijst de fietsteller op de Netebrug. Dit weekend stond die al op een half miljoen fietsers in 2022 en het toont zich daarmee opnieuw één van de drukste fietsplekken van de provincie Antwerpen. 

Staf Aerts: 'De schepen van mobiliteit moet dringend een tandje bij steken'

Dat er werk gemaakt moet worden van veilige fietsinfrastructuur, blijkt ook uit de HLN-bevraging VeloVeilig Vlaanderen die in mei werd afgenomen. Daarin zegt 66% van de Duffelaars dat er te weinig geïnvesteerd wordt in fietspaden. Ook duiden de Duffelaars liefst 54 fietsknelpunten aan. In bijna de helft (24) gaat het over een gevaarlijk kruispunt. Maar ook het slechte wegdek werd vaak vermeld.

Gemeenteraadslid Staf Aerts (Groen Duffel): ‘Aangezien Duffelaars fervente fietsers zijn, ben ik niet verrast dat er meer fietsinvesteringen gevraagd worden. Om het fietsen in Duffel nog aantrekkelijker te maken, moeten we ook die 54 fietsknelpunten structureel aanpakken. We moeten de verkeersveiligheid niet alleen met woorden, maar ook met daden verbeteren. Om het in fietstermen te zeggen: de schepen van mobiliteit moet dringend een tandje bij steken.’