Staf Aerts

Schepen

Staf is onze Eerste Schepen met een heel groot hart voor Duffel. Als geboren Duffelaar loopt hij al bijna 37 jaar in onze gemeente rond. Hij groeide op in Duffel-Mijlstraat, voetbalde bij KVV Duffel en Duffel-Oost en zat heel zijn jeugd in Chiro Duffel-Oost tot hij er als groepsleider stopte. Hier leerde hij alleszins het belang van samenwerken en het luisteren naar ieder zijn ideeën. Daarna was hij nog jeugdraadvoorzitter tot hij besloot om vanuit die passie en engagement voor Duffel als 24-jarige in de lokale politiek te stappen.

Staf: 'Samenwerken en luisteren naar ieder zijn ideeën leerde ik in de jeugdbeweging.'

Stilzitten is echt zijn ding niet. Gelukkig, want hij weet zijn dagen te vullen met de belangrijke bevoegdheden Mobiliteit, Openbare werken, Patrimonium, Wijkwerking en Communicatie. Zijn lijst van realisaties is te lang om op te sommen. Projecten als Cinema Plaza en het nieuwe jeugdhuis, de vernieuwing van de Hoogstraat, Kruisstraat, Nieuwstraat en stationsomgeving zijn belangrijke lopende projecten, maar even goed zorgde hij voor een nieuwe gemeentelijke website, zette hij Duffel op de kaart fietsgemeente en maakte hij werk van veiligere schoolomgevingen.
Als Eerste Schepen en gemeenteraadsvoorzitter volgt hij ook nog het algemeen beleid, de financiën, het personeelsbeleid en de samensmelting van gemeente en OCMW op de voet.

Ook als waarnemend burgemeester heeft hij al een aantal moeilijke dossiers tot een goed einde gebracht en heeft hij zijn waarde al bewezen. Voor al deze redenen kozen de Groen-leden unaniem Staf als kandidaat-burgemeester van Groen Duffel. Staf gaat deze uitdaging graag aan!