Joren Ceulemans

gemeenteraadslid

Joren is gemeenteraadslid en politieraadslid voor ons, en ziet zijn gemeente graag. Hij vertoeft hier al heel zijn leven: hij groeide op in een uithoek van Duffel-Oost, en woont nu op Duffel-West. Hij zat heel zijn jeugd bij chiro Duffel-Oost en de jeugdwerking van het Garageteater, waar hij enkele jaren leider en jeugdbegeleider was. Hij organiseerde enkele keren Theater Water en startte mee het ecologische festival Brakrock op, dat al meerdere keren bekroond werd als meest ecologische event van Vlaanderen. Hij zat ook nog enkele jaren in de jeugdraad, tot hij daar mee moest stoppen om op zijn 23 het jongste gemeenteraadslid te worden.

Joren: 'Ik geloof niet snel dat iets niet kan. Als mensen erin geloven, en erop lange termijn rond samenwerken kan er volgens mij heel veel.'

Met twee groene schepenen in het college, heb je als gemeenteraadslid vele projecten om van harte te steunen. Cinema Plaza ligt Joren nauw aan het hart, maar ook de inspanningen rond fietsmobiliteit, klimaat, energiezuinigheid, ecologie en de aanplant van nieuwe (speel)bossen zijn voor hem heel belangrijk.

Het nieuwe jeugdhuis, de gebouwen van chiro Duffel-West die in beheer van de gemeente kwamen, maar ook dat de gemeente openstaat voor (alle) burgers, en dat er een goed sociaal beleid is. Daarnaast probeert Joren, als politiek afgevaardigde in de GECORO te volgen wat er speelt op vlak van ruimtelijke ordening.