Dag en nacht vrachtverkeer door De Beunt

08 Augustus 2019

Dag en nacht vrachtverkeer door De Beunt

Momenteel zijn er problemen met losliggende kasseien op de hoek van de Missestraat en het Senthout. Hierdoor wordt het vrachtverkeer omgeleid via de Guido Gezellelaan in de Beunt. De vrachtwagens rijden meestal van en naar het tuinbouwbedrijf in de Missestraat. Deze zware vrachtwagens rijden dag en nacht, zowel in de week als ‘s zondags.

Gemeenteraadslid Nora Bertels maakt zich zorgen: ‘Tijdens de zomervakantie, met geregeld spelende kinderen op straat, vinden we deze omleiding echt ongelukkig. Samen met de buurtbewoners hopen we dan ook dat het zware verkeer opnieuw snel verdwijnt uit deze wijk.’ Groen vraagt daarom aan de gemeente wanneer de herstellingswerken zullen uitgevoerd worden. Nora: ‘We hopen dat hierover snel en duidelijk gecommuniceerd wordt naar de buurt.’

Nora: 'We hopen dat het vrachtverkeer snel weer de oude route kan nemen.'

Overigens vragen we met Groen nog altijd dat het bedrijf werk maakt van een definitieve ontsluiting van het bedrijf rechtstreeks op de Lintsesteenweg. Op die manier zou het vrachtverkeer niet langer door de Missestraat en het Senthout moeten, twee rustige straten die te smal zijn voor grote vrachtwagens. De oplossing ligt al een tijdje op tafel. We kijken uit naar de realisatie ervan.