Provincieraad

Groen trekt met ambitie en met een sterke, ambitieuze en jonge ploeg naar de provincieraadsverkiezingen van 14 oktober. Door een hervorming is de provincieraad afgeslankt van 72 naar 36 raadsleden, waarvan er 7 verkozen worden in het arrondissement Mechelen.

Ook de bevoegdheden van de provincieraad zijn afgeslankt. Maar wat overblijft - milieu, mobiliteit, economie, waterbeleid, ... - zijn thema's waar Groen traditiegetrouw haar stempel wil drukken op bovenlokaal niveau. 

Onze kandidaten

Rina Rabau - Lijsttrekker: Rina is beleidsmedewerker in Molenbeek en zeer actief in haar wijk Nekkerspoel waar ze zich inzet in de school van haar kinderen, en regelmatig buurtfeesten organiseert.

"Geloof je dat goede ideeën vaak vanuit de burgers komen? Zie je liever minder fileleed en meer fietsplezier? Sta je voor een groener klimaatbeleid? Ik alvast wel!" 

Je kan Rina volgen op Facebook

Brend Van Ransbeeck - Plaats 2: Brend Van Ransbeeck is 21 jaar, student Politieke Wetenschappen aan de universiteit van Antwerpen en sinds 2016 voorzitter van Jong Groen Pallieterland, de ecologische jongerenbeweging die Berlaar, Lier, Nijlen en Heist-op-den-Berg omvat.

Shelly Wagemans - Plaats 3: 26 jaar, begeleidster in bijzondere jeugdzorg. Shelly is dochter, partner, vriendin, begeleidster, voorzitster van Jong Groen Pallieterland en schrijfster in haar vrije tijd. Door haar job als begeleidster in de bijzondere jeugdzorg en haar engagement binnen Jong Groen staat ze constant op de barricades voor anderen.

Joachim Van der Auwera - plaats 4: Joachim is 44 jaar en zelfstandig informaticus. Als voorzitter van de lokale afdeling van de Fietsersbond heeft hij oog voor mobiliteit en verkeersveiligheid: "Het sluipverkeer in onze gemeente moet dalen," vertelt Joachim. "Het verkeer moet veilig genoeg zijn om alle kinderen vanaf 10 jaar met de fiets of te voet naar school te laten gaan."

Anjes Dierens - Plaats 5: Anjes is leerkracht op rust. "Een provincie waar kinderen zich zorgeloos kunnen ontplooien en uitleven, is een goede provincie om te wonen. Het is daarom dat ik nog in beweging kom. Kies samen met mij voor een menselijkere, eerlijkere en gezondere thuis."

Koen Kerremans - Plaats 6: Kerremans is 59 jaar, kinesist en uittredend provincieraadslid. Tijdens de voorbije legislatuur volgde hij het landbouwbeleid en integraal waterbeleid nauwgezet op en hij wordt door vriend en vijand bewonderd omwille van zijn dossierkennis.

Meyrem Almaci - Plaats 7: Meyrem Almaci is partijvoorzitster en federaal parlementslid. "Vanuit de provincie willen we sterk inzetten op burgerparticipatie, mobiliteit en natuurlijk het milieu. De provincie moet in de toekomst ook nog meer een partner worden van haar inwoners en de lokale besturen."