Over De Brug 2016: ‘Markt Voor Mensen Met Talent’ en de ‘Langste Veggietafel’ aan het Duffelse station

25 April 2016

'Over De Brug' is een Duffels festival dat een podium biedt aan Duffels talent. Op zondag 1 mei vormt de stationsomgeving het decor voor de vijfde editie van 'De Markt Voor Mensen Met Talent'. Een nieuwkomer op het programma is 'De Langste Veggietafel, een activiteit die aandacht vraagt voor vegetarisch eten en de voordelen voor het milieu.   De vijfde editie van de 'Markt Voor Mensen Met Talent' loopt tussen 11 en 17 u. op de bovenparking aan het station. Op deze markt worden enkel producten verkocht die beperkt zijn in oplage. Alles is zelfgemaakt of zelf ontworpen. Het is de plek bij uitstek om originele spullen op de kop te tikken. Talent is ook te vinden in 'Kunstencentrum De Loods' vlak naast het stationsgebouw. Daar stellen verschillende kunstenaars tentoon.

 

"Op zondag 1 mei staat 'De Langste Veggietafel' voor de allereerste keer op het stationsplein van Duffel.", zegt schepen van cultuur én milieu Nora Bertels. "Het gezellig wandelen en snuisteren op de markt combineren we dit jaar met een milieuthema. We kiezen voor vegetarisch eten omdat we de aandacht willen vestigen op de impact die het eten van vlees en vis heeft op onze planeet. Vleesproductie brengt behoorlijk wat CO2-uitstoot met zich mee. Meer Duffelaars die minder of zelfs geen vlees eten of er op z'n minst bewust mee omgaan, is een stapje in de richting van een klimaatneutraal Duffel."

 

Tussen 12 en 14 u. kan iedereen  aanschuiven aan De Langste Veggietafel. Je kan zelf je veggielunch meebrengen of proeven van de vegetarische broodjes, soep en dessertjes die je kan kopen aan democratische prijzen.

 

De details van alle activiteiten vind je in de 'Over de brug'-folder of op www.duffel.be/overdebrug.