Sterk in mensen verbinden

07 April 2018

Sterk in mensen verbinden

Onze gemeente, dat zijn niet alleen huizen, straten, pleinen en parken. Mensen - jij en ik - vormen het hart van onze gemeente. Heel wat beslissingen van onze schepenen hebben dan ook als doel mensen dichter bij elkaar te brengen. 

  • Cinema Plaza wordt binnenkort een echt ontmoetingscentrum waar cultuur beleefd kan worden. In maart 2019 is het eindelijk zover.
  • Naast de Plaza komt ook het nieuwe jeugdhuis. Den Daak werd afgebroken en de jongeren vinden een tijdelijk onderkomen in het oude postgebouw. Voortaan gaan ze door het leven als Jeugdhuis Lanteirn.
  • De oude locatie van de OCMW-administratie wordt omgetoverd tot een lokaal dienstencentrum. Vanaf oktober 2019 kan je anders Duffelaars ontmoeten. Ook kan je er terecht voor activiteiten en lezingen.
  • Sinds 2015 kunnen mensen met groene vingers op één van de 60 perceeltjes van de Ganzenhofkes groenten en fruit verbouwen. Mensen worden er zich zo bewust van dat groenten en fruit uit eigen tuin lekker, gezond en goedkoop zijn. Dat dit samen tuinieren het samenhorigheidsgevoel verhoogt, is een fijn pluspunt.
  • In de bibliotheek kan tijdens examenperiodes samen gestudeerd worden. Waar aanvankelijk enkele jongeren kwamen studeren, zijn nu al drie zalen bezet door jongeren. De conciërge is hun toeverlaat en heeft veel empathie voor deze jongeren. Een succesverhaal.
  • Dankzij de honderden vrijwilligers in Duffel leven we in een warme gemeente. Hun engagement mag niet onderschat worden. Al enkele jaren op rij zetten we hen in de bloemetjes tijdens het Vrijwilligersfeest. Ook bedanken we jaarlijks één vereniging voor de tomeloze inzet en reiken we de Groene Pluim uit. De afgelopen jaren ging deze naar vzw De Krone, de jongeren van de Hangavan en het Mijlstraats Muziekorkest De Trouwe Vrienden.
  • Een nieuwe taal leren is niet gemakkelijk. Dankzij de hulp van heel wat Duffelaars kunnen anderstalige nieuwkomers in Praatcafé Klapsalon gaat dit heel wat vlotter. Naast en nieuwe taal leer je ook mensen kennen. Niets dan voordelen!