24 April 2024

14.00u -
17.00u

Ridders van het Gulden Vlies

Hof van Buysleyden , Sint-Jansstraat 2a, 2800 Mechelen

Ik doe mee!

In een kleurrijke optocht rijden ridders te paard over de Grote Markt van Mechelen. Het is 1491 en een bijzondere bijeenkomst, het kapittel van de Orde van het Gulden Vlies, strijkt neer in de Dijlestad. De halsketting met de kleine gouden ramsvacht schittert bij elke ridder in de lentezon. Het is het symbool van een ridderorde die tot vandaag tot de verbeelding spreekt. Een teken van macht, maar ook van elitair denken, religie en politieke trouw.

In de tentoonstelling Ridders van het Gulden Vlies: een schitterende mythe ontrafeld herbeleef je de bijeenkomst van de ridders in 1491, een van de grootste en belangrijkste feestelijkheden uit de geschiedenis van Mechelen. Je maakt er kennis met de befaamde Bourgondische ridderorde aan de hand van een unieke reeks 15e-eeuwse wapenborden, speciaal gemaakt voor de bijeenkomst in Mechelen. Het is de eerste keer dat de 29 wapenborden na restauratie van zo dichtbij te zien zijn.

Op 24 april trekt GroenPlus Duffel naar het Hof van Busleyden voor deze tijdelijke tentoonstelling. 
We reserveren een gids (per 15 deelnemers). Per tijdsslot mogen er maar 2 rondleidingen doorgaan. Daarom is snel inschrijven de boodschap!

Tickets kosten 15 euro, maar met de museumpas is deze tentoonstelling gratis. 

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.