Teken en red bus 52/53

Inwoners van Duffel, Lint, Hove, Mortsel en Berchem maken zich zorgen. In een onlinekrant verscheen dat De Lijn bus 52/53 wil schrappen. 

Tot voor enkele jaren reed deze bus nog tot aan de Rooseveltplaats in Antwerpen-Centrum. Nu dreigt ze dus helemaal te verdwijnen. De Vlaamse regering (N-VA, CD&V en Open VLD) schrapte vorig jaar de basismobiliteit voor alle burgers: er hoeft geen bus te rijden, 'omdat Antwerpen vanuit Duffel ook met de trein bereikbaar is'. Nochtans is bus 52/53 voor vele mensen erg handig.

Duffelaar Martha: 'Het voordeel van deze buslijn is dat ze de centra van Duffel, Lint en Hove verbindt. Voor mensen die minder mobiel zijn, zijn haltes dichtbij je huis of bestemming erg belangrijk.'

Gemeenteraadslid Benjamin Van Wijnendaele: 'Door deze bus te schrappen, wordt de wekelijkse markt in Duffel voor velen een pak onbereikbaarder. Daarmee tref je ook de lokale economie. We ijveren dan ook voor een behoud van deze lijn.'

Wil jij ook dat deze buslijn blijft? Teken dan de petitie.

Op die manier tonen we dat de betrokken gemeenten De Lijn moeten verplichten deze bus te behouden.

Al 588 ondertekenaars!

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.