‘Over De Brug’ zorgt vanaf 26 april twee weken lang voor verrassende activiteiten

23 April 2015

'Over de brug' is nog steeds de naam van het langste én het meest verrassende evenement van het jaar. Tussen 26 april en 10 mei zal er in Duffel weer heel wat te beleven zijn. Zondag 26 april en vrijdag 1 mei zijn de twee piekmomenten. Maar ook op andere dagen kan je in Duffel deelnemen aan verrassende activiteiten. Ditjaar

" leggen we de focus op twee dagen.", zegt schepen van cultuur, Nora Bertels. "De 'Rantsoendag in het museum' trekt op zondag 26 april 'Over de brug' op gang. Op het menu staat een oorlogshapje en -drankje. Van 11 tot 18 u. kan je komen proeven hoe die smaken. Het oorlogsproevertje sluit aan bij de museumexpo 'Koken op rantsoen'. Voor kinderen zijn er op de museumlocatie drie leuke workshops en een kinderzoektocht. "

Ook op 26 april, eveneens van 11 tot 18 u. opent het Convent van Betlehem de deuren van het kloostergebouw in de Kerkstraat. Deze Open Kloosterdag geeft je een beeld van het leven van de zusters. Hun dagorde is de rode draad van een wandelparcours doorheen het huis.

"Een tweede grote dag is vrijdag 1 mei.", vervolgt Nora Bertels. "Dan kan je naar goede gewoonte genieten van de 'Markt voor mensen met talent' en geweldige optredens op het podium van 'Mainstage'. Dit jaar hebben we twee extra's in petto: we veilen de eerste rijen stoelen uit de Plaza én Duffels talent zet  onze Duffelse trots 'De Nieuwe Snaar' op een originele manier in de schijnwerpers.

Op andere dagen is het minder 'druk' maar er blijft keuze uit een filmpje meepikken, kennismaken met de Spaanse taal, naar een concert gaan, ? en zoveel meer. Het volledige programma staat gebundeld in de 'Over de brug'-folder. Die viel deze week in de Duffelse brievenbussen. Hetzelfde programma kan je ook digitaal raadplegen op www.duffel.be/overdebrug.